news

Κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Μπορεί τα Χριστούγεννα να απέχουν περισσότερες από 100 ημέρες, όμως είναι μια σεζόν ιδιαίτερα κινητική και τουριστική! Εάν έχετε αποφασίσει και εσείς να πάτε ένα ταξιδάκι αυτή τη περίοδο, τότε πρέπει να αρχίσετε την προετοιμασία από τώρα! Ο σωστός προγραμματισμός θα σας αποφέρει φθηνές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή, καθώς και πολλές αξιόλογες επιλογές – σε σχέση με τις ελάχιστες επιλογές της τελευταίας στιγμής!

 

Επιλογές για ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι

 

Οι επιλογές είναι αρκετές και όλα εξαρτώνται από τι αρέσει σε εσάς – θέλετε να πάτε εάν Ευρωπαϊκό ταξίδι και να προτιμήσετε την Βιέννη; Θέλετε να αλλάξετε εντελώς κλίμα και στην καρδιά του Ευρωπαϊκού χειμώνα εσείς να πάτε στην Αυστραλία για μπάνιο;

Σε όλο τον κόσμο, η εποχή των Χριστουγέννων είναι μια μαγική περίοδος – είτε στη θάλασσα είτε στο βουνό, σίγουρα θα περάσετε καταπληκτικά!

 

Προγραμματισμός για τα αεροπορικά εισιτήρια

 

Όποιο μέρος και να αποφασίσετε να επισκεφθείτε,  τα εισιτήρια του προορισμού σας πρέπει να τα κλείσετε από τώρα! Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές αυτή την περίοδο ενώ θα μπορέσετε να βρείτε πολύ πιο εύκολα προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια. Ειδικά τα μέρη που έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, οι προσφερόμενες θέσεις καλύπτονται αρκετά γρήγορα ενώ και οι τιμές ανεβαίνουν ταχύτατα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να μην βρίσκεται θέση ή οι τιμές να έχουν πάρει την ανηφόρα. Εφόσον έχετε αποφασίσει για τον προορισμό σας, κάντε άμεσα κράτηση για τα αεροπορικά και έπειτα συνεχίζετε τον προγραμματισμό σας.

 

Τι επιλογές έχετε εάν θέλετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο

 

Εάν θέλετε αποκλειστικά να ταξιδέψετε με αεροπλάνο (άρα θέλετε κάποιον μακρινό προορισμό) οι επιλογές σας εξαρτώνται από το αεροδρόμιο αναχώρησης. Για παράδειγμα στο αεροδρόμιο Αθήνας υπάρχουν αρκετές περισσότερες επιλογές, απ’ότι στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας. Από την άλλη, όλες οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια των εορτών, έχουν ήδη προγραμματιστεί και οριστεί από τις αεροπορικές εταιρείες(εκτός από τις πτήσεις τσάρτερ που έρχονται από το εξωτερικό συνήθως). Οπότε εάν θέλετε να αναχωρήσετε από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τότε μπορείτε να γνωρίζετε από τώρα τις πτήσεις που θα υπάρχουν για το διάστημα που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

 

Επιλογή αεροπορικής εταιρείες

 

Εφόσον έχετε αποφασίσει τον προορισμό καθώς και τις ημερομηνίες που θέλετε να ταξιδέψετε, το τελευταίο βήμα είναι η επιλογή της αεροπορικής εταιρείες. Ειδικά εάν το ίδιο δρομολόγιο προσφέρεται από 2-3 διαφορετικές εταιρείες, τότε πρέπει να μετρήσετε κάποιους ιδιαίτερους παράγοντες, στη τελική σας επιλογή. Ο πρώτος παράγοντας όπως πολύ σωστά θα φαντάζεστε, είναι η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Εφόσον μιλάμε για ίδιο αεροδρόμιο προορισμού, τότε ο επόμενες παράγοντας σύγκρισης είναι οι τιμές μεταξύ των αεροπορικών. Εάν από την άλλη μια εταιρεία πετάει σε περιφερειακό αεροδρόμιο – συνήθη τακτική των εταιρειών low cost όπως της Ryanair, τότε στον τελικό υπολογισμό του κόστους σας, θα πρέπει να προσθέσετε και τη μετακίνηση από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας. Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας είναι οι ώρες αναχώρησης. Αρκετές φορές οι εταιρείες χαμηλού κόστους αναχωρούν νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και οι εταιρείες που προσφέρουν αεροπορικά με αυξημένα ναύλα, έχουν πιο εμπορικές ώρες όπως μεσημέρι ή απόγευμα.

 

Η κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Εάν βρείτε μια καλή προσφορά από εταιρεία low cost, όπως συνήθως συμβαίνει με τις προσφορές Ryanair , τότε θα σας συμβουλεύαμε να προχωρήσετε άμεσα στη κράτησή της. Εάν οι τιμές μεταξύ μιας εταιρείας low cost ή μιας μικρής εταιρείας, έναντι μιας συμβατικής εταιρείας – π.χ. Aegean είναι μικρές, τότε προτιμήστε μια αξιόλογη και ποιοτική εταιρεία.

 

Σε κάθε περίπτωση ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας άμεσα έτσι ώστε να επωφεληθείτε των χαμηλών τιμών και της μεγάλης προσφοράς των ξενοδοχείων. Σε μερικές ημέρες, αρκετές θέσεις μπορεί να έχουν καλυφθεί και εσείς να βρίσκετε δυσκολότερα εισιτήρια και διαμονή για τον προορισμό σας!…

news

Ιστορία

Ο Ελληνισμός της Μικρασίας έδωσε αγώνες σ’ όλους τους στίβους της ζωής και πέτυχε αυτή η γερή ράτσα μεγάλες προκοπές στην τρισχιλιόχρονη πορεία του. Λάτρεψε και υπηρέτησε ιδιαίτερα το αθλητικό ιδεώδες. Τα ΄΄Πανιώνια΄΄της αρχαίας Πριήνης και η αναβίωσή τους στα νεότερα χρόνια της Σμύρνης πριν την καταστροφή του ’22, αποτελούσε υψηλή αθλητική διοργάνωση, εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή την κιβωτό των ιδεωδών, μεταφέρουν μετά τον ξεριζωμό, στον προσφυγικό οικισμό της ΄΄Νέας μικρής Ιωνίας΄΄ του Θεσσαλικού χώρου.

Οι φλόγες του ολέθρου, η προσφυγιά, ο αγώνας για επιβίωση δεν κατόρθωσαν να σβήσουν την αγάπη για τον αθλητισμό. Οι Μικρασιάτες, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο Βόλο ορμούν και πάλι απτόητοι στους στίβους και στα γήπεδα. Και όταν αυτά δεν υπάρχουν, στις αλάνες, για να παίξουν ποδόσφαιρο με μια μπάλα πάνινη. Δεν υπάρχουν δοκάρια, δεν υπάρχουν κερκίδες. Δεν τα χρειάζονταν άλλωστε…

Οι πρώτες παρέες-ομάδες στην Νέα Ιωνία κατεβαίνουν στη γυμνή και κατάξερη πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄-το σημερινό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Από τον Δεκέμβριο του 1924 που άρχισε να κατοικείται η Νέα Ιωνία προπονούνται όλοι σε μια αλάνα, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία Ευαγγελίστρια.

Για τους πρόσφυγες του συνοικισμού ΄΄δάσκαλοι΄΄ στο ποδόσφαιρο ήταν κάποιοι φτασμένοι ποδοσφαιριστές Μικρασιάτες που ήξεραν το άθλημα απ’ την πατρίδα, όπως ο Παντελής Μαγουλάς του ΄΄Απόλλωνα Σμύρνης΄΄, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Γυμναστικού Συλλόγου Νίκης Βόλου».

Πολλές από τις πρώτες ομάδες που δημιουργήθηκαν στην αρχή συγχωνεύτηκαν, διαλύθηκαν ή μετονομάστηκαν. Λέγεται ότι η νεοσύστατη ομάδα ονομάστηκε αρχικά «Μαύρη χειρ», αργότερα «Άτλας» και στο τέλος «προσφυγική».

Με την υπ. αρ. 239 απόφαση της 19-8-192, ο «Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου» εν συντομία, «Προσφυγική», καταχωρήθηκε ως πρώτη προσφυγική ομάδα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Βόλου. Σκοπός της: «Η διάδοσις και επέκτασις της γυμναστικής εις πάσας τας κοινωνίας τάξεις των προσφύγων».

Η επωνυμία «Προσφυγική» δεν είχε καλό άκουσμα, καθώς η λέξη «πρόσφυγας» εξέφραζε απαξίωση και περιφρόνηση στο γενικότερο κλίμα άρνησης της εποχής. Η μετονομασία ήταν πλέον ανάγκη επιτακτική.

Μετά από πολλές συζητήσεις και διαφωνίες για την ονομασία και λόγω του ότι η «Νίκη» ήταν το έμβλημα του «Πανιωνίου Σμύρνης» αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα «Νίκη» στην ομάδα, που εξέφραζε συνολικά τον ιδεολογικό και ψυχικό κόσμο των προσφύγων.

Η (υπ. αρ. 893) απόφαση τροποποίησης 21-9-1926 και η επίσημη καταχώριση (υπ. αρ. 299) στις 5-10-1926 στα βιβλία του Πρωτοδικείου Βόλου επισημοποίησαν την ονομασία «Γυμναστικός Σύλλογος η Νίκη».

Τα πρώτα γραφεία στεγάζονταν στην παραλία (Αργοναυτών και Αγίου Νικολάου). Τα αποδυτήρια βρίσκονταν στο «Καρτάλιο», γωνία Πολυμέρη και Κασσαβέτη. Παράλληλα καταλείφθηκαν τα βυζαντινά χρώματα και υιοθετήθηκαν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας ως επίφαση και επιβεβαίωση της ελληνικότητας του μικρασιατικού κόσμου.

Το 1928 η ομάδα αποκτά σε χώρο της Ν.Ιωνίας ιδιόκτητο γήπεδο, την «Κλούβα» όπως την αποκαλούσαν και δεν ήταν αναγκασμένη να αγωνίζεται στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο.

Τα τελευταία χρόνια από το 2007 το γήπεδο από «Κλούβα» μετονομάστηκε σε «Παντελής Μαγουλάς» προς τιμή του ιδρυτή της ομάδας.

Μετά την ίδρυσή της η ομάδα το 1924 με την επωνυμία «Προσφυγική» δίνει εσωτερικούς αγώνες με διάφορες ομάδες.

Αργότερα με το όνομα Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη» επικρατεί απόλυτα στο Θεσσαλικό χώρο με την ομάδα και κατακτά το 1933 το κύπελλο ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και αναδεικνύεται την ίδια χρονιά νικήτρια του Θεσσαλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Από το 1951 έως και το 1960 ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Βόλου.

Το 1960 κάνει το μεγάλο άλμα και ανεβαίνει στην Α΄ εθνική κατηγορία, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1966 παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα εσωτερικά προβλήματα.

Το 1966 πέφτει στη Β΄ εθνική κατηγορία και παρέμεινε μέχρι το 1971. Την ίδια χρονιά γνωρίζει την μεγάλη ταπείνωση στην μέχρι τότε ιστορία της. Για πρώτη φορά υποβιβάζεται από την Β΄ εθνική κατηγορία στην ερασιτεχνική.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 1971-72 επανέρχεται στην Β΄ εθνική από την ερασιτεχνική όπου βρισκόταν.

Το 1975 και πάλι υποβιβάζεται στην ερασιτεχνική αλλά το 1976 κατακτά το κύπελλο Ελλάδος ερασιτεχνών.

Το 1985 βρίσκεται στην Γ΄ εθνική και καταφέρνει το 1989 να ανέβει στην Β΄ εθνική κατηγορία, για να ξανακατέβει στη Γ΄ εθνική το 1990.

Το 2000 υποβιβάζεται ξανά στην ερασιτεχνική συγκεντρώνοντας 52 βαθμούς.

Η δεκαετία 1990-2000 σηματοδοτείται από την αλλαγή φιλοσοφίας στα αθλητικά δεδομένα, εφόσον οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας, όπως η «ΝΊΚΗ», βάση νομοθεσίας γίνονται ΠΑΕ ή ΤΑΠ (τμήμα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών).

Το φαινόμενο του παραγοντισμού αποτελεί γεγονός πλέον και αναπτύσσεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάθε ομάδα κυνηγά τον πλούσιο παράγοντα, που δεν έχει άμεσα οφέλη. Αυτή η φιλοσοφία απογυμνώνει πλέον τον εκάστοτε παράγοντα από κάθε ιδεολογικό χαρακτήρα. Έτσι σπάει ο βασικός συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στους δύο χώρους (ομάδα-παράγοντα). Αυτό έχει σαν τραγική συνέπεια την κατάρρευσή της-μη εξαιρούμενης και της Νίκης-αφού αλλάζει συνεχώς «χέρια».

Την τριετία 2001-04 καταφέρνει μετά από δύσκολους αγώνες να ανέβει στην Γ΄ εθνική.

Το 2004 μετά από πολλές προσπάθειες κάνει ξανά το άλμα στη Β΄ εθνική όπου και παρέμεινε μέχρι το 2007.

Από το 2008 μέχρι το 2012 βρίσκεται στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

Η λανθασμένη επιλογή προπονητών, η μη καλή επικοινωνία προπονητών-αθλητών κάποιες φορές, ο λανθασμένος οικονομικός προγραμματισμός αλλά και η καθόλου καλή αγωνιστικότητα έφεραν την ομάδα στην Γ΄ εθνική.…

news

Tips για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Οι υψηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι ένας παράγοντας που σταματά αρκετούς επίδοξους ταξιδιώτες από το να εξερευνήσουν τον κόσμο. Εάν υπήρχε ένα μέρος που θα πρόσφερε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, τότε όλα τα μεγάλα εμπόδια θα πήγαιναν στην άκρη και θα άφηναν ένα μεγάλο διάδρομο στους ταξιδιώτες, έτσι ώστε να ταξιδέψουν παντού, οικονομικά!

Όμως, με την πάροδο της τεχνολογίας και την αύξηση των τουριστικών γραφείων – τόσο offline όσο και διαδικτυακά, πλέον τα φθηνά εισιτήρια είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούνε από ότι ήταν στο παρελθόν. Αν ξέρετε που να κοιτάξετε και πως να ψάξετε, τότε θα βρεθείτε σε μια ευχάριστη έκπληξη από τις τιμές που θα αντικρίσετε! Στην πραγματικότητα μπορείτε να ταξιδέψετε σχεδόν παντού, με καταπληκτικές τιμές αρκεί να προγραμματίσετε εγκαίρως το ταξίδι σας!

Οι παρακάτω συμβουλές έρχονται από το ταξιδιωτικό portal Travelo που προσφέρει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ιδέες για ταξίδια!

Το πρώτο βήμα για να καταφέρετε ένα οικονομικό ταξίδι, είναι ο σχεδιασμός. Ο έγκαιρος και αναλυτικός προγραμματισμός θα σας αποφέρει μόνο κέρδη, όπως χαμηλά εισιτήρια, οικονομικές τιμές στα ξενοδοχεία, ηρεμία, κ.α. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας μερικούς μήνες έως ακόμα και ένα χρόνο πριν την αναχώρηση του ταξιδιού σας. Ειδικά εάν προγραμματίζετε ένα μεγάλο ταξίδι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε τις διαδικασίες 9 με 12 μήνες πιο πριν. Οι φθηνές πτήσεις και τα χαμηλά αεροπορικά εισιτήρια δε θα σας περιμένουν αιωνίως! Θα πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδρομή που θα επιλέξετε ως μέσο μεταφοράς καθώς ίσως χρειαστεί να αλλάξετε 2 και 3 αεροπλάνα για να φτάσετε στον προορισμό σας(αυτό μπορεί να συμβεί για να πετύχετε καλύτερη τιμή). Επίσης, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι με στάσεις εάν σας αρέσει η περιπέτεια και θέλετε να δείτε πολλά καινούργια μέρη. Δηλαδή μπορείτε να ξεκινήσετε από ένα μέρος και με διαδοχικές στάσεις και διανυκτερεύσεις, να βρεθείτε στον τελικό σας προορισμό.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι τις περισσότερες φορές πιο φθηνά όταν αναζητάτε για εσωτερικές πτήσεις ή για πτήσεις μικρής διάρκειας. Έτσι, πολύ πιθανόν είναι να βρείτε πιο φθηνά εισιτήρια εάν «σπάσετε» την διαδρομή σε 4 κομμάτια, παρά σε απευθείας πτήση. Πέρα ότι θα κερδίσετε αρκετά χρήματα από την διαφορά, θα έχετε επίσης χρόνο να εξερευνήσετε την πόλη και να γνωρίσετε διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, στην πόλη-σταθμός!

Αναζήτηση αεροπορικών μέσα από τα offline πρακτορεία

Τα περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και διαδικτυακά – έτσι έχετε τη δυνατότητα να δείτε τις τιμές και να κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις. Όμως πολλά γραφεία έχουν μείνει στις παλιές εποχές και δεν προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου για αεροπορικά εισιτήρια και γενικά για τις υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρουν. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να επισκεφθείτε το γραφείο στην έδρα τους, για να μάθετε για τις τιμές και τις προσφορές. Συνήθως, αυτού του είδους τα γραφεία που δεν έχουν εξελιχθεί σύμφωνα με την τεχνολογία, προσφέρουν τα ακριβότερα αεροπορικά.

Αναζήτηση online σε ταξιδιωτικά sites

Η καλύτερη επιλογή για αεροπορικά, φυσικά και είναι τα online διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία. Ένα από αυτά είναι και η airtickets που προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια και κρατήσεις αυτοκινήτου – ξενοδοχείου σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Έχει μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών του και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων τουρισμού. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της airtickets και δείτε μόνοι σας γιατί σας την προτείνουμε και πόσο θα κερδίσετε!

Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι μια εύκολη υπόθεση για όλους, αρκεί να γνωρίζετε εκ των προτέρων αυτά τα μυστικά που σας ανακαλύψαμε. Ως μια σύνοψη, μπορούμε να πούμε πως για ένα πετυχημένο ταξίδι χρειάζεται σωστός προγραμματισμός αρκετό καιρό πριν, αναζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια στα σωστά sites, όπως το travelo.gr και επίσης κάποια tricks όπως το σπάσιμο μιας μεγάλης διαδρομής, σε μικρότερες ώστε να έχετε χαμηλότερα κόστη και διάστημα για να εξερευνήσετε την πόλη!…

news

Welcome

Βρίσκεστε στην ανανεωμένη σελίδα nikivoloufc.gr . Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη μορφή της. Εδώ θα βρείτε αθλητικά άρθρα και γενικά νέα της επικαιρότητας.

Stay tuned!…